Alla samlingarÖvrigt
Koppla BookSpot till Google Analytics
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Lär dig hur du kopplar din GA-tagg för att ta emot events från BookSpot.

Google analytics är ett värdefullt verktyg att mäta din trafik försöljning och lär dig om dina kunders beteendeen. Att mäta konverteringar/försälning i BookSpot är därför ett bra sätt att få bättre förståelse för hur dina kunder bokar.

I denna artikel går vi igenom de två stegen du behöver göra för att ta emot events från BookSpot i Google Analytics.

Steg 1- Skicka GA-tagg till oss

För att kunnna mäta aktiviteter från BookSpot i Google Analytics behöver du koppa dem samman. Detta kan du göra i vår chattsupport eller genom att mejla den till [email protected]. Vi lägger då in din tagg åt dig och meddelar dig så snart det är fixat.

Taggen kan exempelvis se ut såhär: G-KST4OQB53P

IMAGE

Du hittar GA-taggen I Google Analytics, till exempel under Administratör > Egendom Dataströmmar > Mätnings-ID.

Närd du skickat din GA-tagg (Mätnings-ID) till oss, behöver du konfigurera domänerna i ditt GA-konto.

Steg 2- Konfigurera domänen i Google Analytics.

1. Klcka på Administratör i vänstra menyn.

2. Klicka på Egendom > Dataströmmar.

3. Klicka på GA-taggen, skrolla nenr och klicka Konfigurera tagginställningar > Konfigurera dina domäner.

4. Slutligen lägger du in följande 2 domäner: bookspot.io & outventures.se.

KLART! ☀️ Nu kan du ta emot BookSpot-events i Google Analytics.