Skapa en Tillvalsprodukt
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Lär dig hur du skapar en tillvalsprodukt.

En tillvalsprodukt kan exempelvis vara en vattentät påse som tillhär huvudprodukten kajak - något som kunderna kan välja till sin bokade produkt om de vill. Tillvalsprdoukter är ett smart sätt att tillföra mervärde för dina kunder när de bokar, och ger dig möjlighet att öka marginalerna med merförsäljning.

I bokningssystemet gör vi skillnad på huvudprodukter och tillvalsprodukter. Denna artikel handlar om tillvalsprodukter, läs mer om huvudprodukter här.

Gå in på sidan Produkter > Produkter & upplevelser via menyn.

1. Klicka på knappen "Ny produkt" i övre högra hörnet. Ett nytt fönster kommer att öppnas.

2. Fyll i grundinformationen för produkten och aktiver "Tillvalsprodukt". Detta är mycket viktigt att du gör då du inte kan ändra detta i efterhad.

3. Klicka på "Nästa"

4. En ny vy öppnas där du kan ändra informationen du angett och andra inställningar, som vilken Kapacitet produkten ska ha, bokningsregler, priser etc.

5. För att produkten ska gå att boka för kunder måste den kopplas till en huvudprodukt och dess status vara aktiv. Du aktiverar produkten via fliken Status i produktinställningarna, genom att aktivera för kund och administratör. Produkten går nu att koppla ihop till en huvudprodukt, läs mer om hur du gör det här.

Produkten måste också ha ett pris för att gå att boka. Under fliken Priser anger du vilken pristyp produkten ska ha.

Glöm inte att klicka "Spara" upp i högra hörnet!

Nu finns din tillvalsprodukt i systemet! ✅