Så skapar du värdekoder och rabatter
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Lär dig hur du skapar värdekoder och rabatter!

OBS! Värdekoder och rabattkoder är inte samma sak som värdekodstyper. En värdekodstyp är något som du kan sälja till kunden och visas som en produkt i bokningsvyn. När en kund gör ett köp av en värdekodstyp skapas sedan en värdekod som kan användas vid bokning. Värdekoder och rabattkoder kan skapas av dig manuellt, exemeplvis ifall du har en kampanj eller dylikt.

Värdekoder är koder med ett innestående värde, t.ex. presentkort, stämpelkort, m.m.

Rabattkoder är koder som antingen drar av en procentuell eller fatt belopp av priset.

Alla inställningar för värdekoder och rabatter hittar du under Produkter > Värde- & rabattkoder.

Så här skapar du en värdekod

1. Under Värde- & Rabattkoder, gå till fliken Värdekoder.

2. Klicka på "Skapa ny värdekod".

3. Hantera och begränsa koden, se nedan.

4. Klar! ✅

Så här skapar du en rabattkod

1. Under Värde- & Rabattkoder, gå till fliken Värdekoder.

2. Klicka på "Skapa ny rabattkod".

3. Hantera och begränsa koden, se nedan.

4. Klar! ✅

Hantera och begränsa koden

Det finns många olika sätt du kan anpassa din kod. Här vad de olika inställningarna gör:

• Kod: Här anger du värde-/rabattkoden. Kan vara vad som helst, exemeplvis SOMMAR100 eller MAJ20.

• Värdetyp: Välj om koden ska ge en fast rabatt eller en procentuell rabatt. En fast rabatt hade kunnat vara en kod som alltid drar av 100kr av beloppet, medan en procentuell rabatt hade kunnat vara en rabatt som alltid drar av 20% av priset.

• Högsta användbara värde per användning: Koden kommer aldrig kunna ge mer rabatt per användning än detta belopp.

• Användningsgräns: Hur många gånger en kod kan användas totalt.

• Användningsgräns per dag: Hur många gånger en kod kan användas samma dag-

• Giltig för alla produkter: Vilka produkter en kod ska vara giltig för. Om aktiverad så kan koden använads på alla produkter i systemet. Om avaktiverad du själv fylla i vilka produkter som koden ska gälla för i fältet som dyker upp under.

• Gratis ombokningsgaranti: Aktiver för att dra bort från priset för ombokningsgaranti i bokningen.

• Kan kombineras med andra koder: Aktivera om koden ska kunna kombineras med andra koder.

• Minsta bokningsvärde: Koden kan endast appliceras om värdet på bokningen är större än detta värde.

• Största bokningsvärde: Koden kan endast appliceras om värdet på bokningen är mindre än detta värde.

• Meddelande: Detta meddelande syns till kunden vid bokning.

• Giltig mån-sön: Välj vilka dagar en kod sa vara aktiv för användning.

• Sista användningsdag: När är sista dagen det är möjligt att använda koden?

Kodens giltiga perioder

Hät väljer du under vilka periode som koden ska gå att använda.

Exempel

En rabattkod ska kunna användas på bokningar som infaller mellan 01/06-24 - 31/08-24. Men endast om bokningen skapas innan denna period då sista användningsdagen är satt till 31/05-24.

Nu är du proffs på värdekoder och rabattkoder 🙌