Innehållsförteckning
Vad är vilotid?
Vilotiden läggs till efter att bokningen är slut. Under vilotiden kan inga nya bokningar göras på resursen.
Om en resurs har en vilotid blockeras resursen automatiskt den extra tiden efter att bokningen är slut.
Resursen räknas som upptagen under hela bokningstiden plus vilotiden.
Vilotiden syns inte för kunden.
Vill du veta mer om hur resurser fungerar? Läs mer här
Ställ in vilotid på en resurs
Du som admin går till Produkter (i vänstermenyn) > Resurser.
Klicka på pennsymbolen längst till höger på den resurs som ska ha vilotid.
Fyll i fältet Vilotid med den tid resursen ska vara blockerad efter varje bokning.
Sparar ändringarna.
Exempel på användning
Laddning av elcykel
Laddning av elcykel
En cykel bokas i 2 timmar, men behöver 60 minuters laddningstid innan den kan bokas igen, så att nästa kund får en fullt laddad cykel. Sätt vilotiden till 60 minuter.
Städning av bastu
Städning av bastu
Bastun bokas i 1 timme och kräver 30 minuter städning efteråt. Lägg till 30 minuter vilotid.
Vila för hundar
Vila för hundar
Efter varje bokning av en huskytur behöver hundarna tid för återhämtning. Lägg till exempelvis 3 timmars vilotid mellan bokningarna.
Frågor & Svar
Syns vilotiden på kundens bokning?
Syns vilotiden på kundens bokning?
Nej. Vilotiden syns inte ut mot kund och visas inte heller i kundens bokning.
I tillgänglighetsvyn kommer det synas att tider efter bokningen är begränsade eller otillgängliga, eftersom resursen fortfarande är upptagen under vilotiden.
Kan nya bokningar göras under vilotiden?
Kan nya bokningar göras under vilotiden?
Nej. Under vilotiden är resursen blockerad och inga nya bokningar kan göras på den.
Hur ser jag vilotiden i systemet?
Hur ser jag vilotiden i systemet?
Man kan se vilotiden under Produkter > Resurser > Resurskategorier, där varje resurs visas på en tidslinje.
Grön stapel – resursen är tillgänglig.
Röd ruta – resursen är bokad.
Randigt fält i slutet av den röda rutan – vilotiden. Under den tiden är resursen fortfarande upptagen och kan inte bokas.
Vad händer med befintliga bokningar om jag ändrar eller lägger till vilotid?
Vad händer med befintliga bokningar om jag ändrar eller lägger till vilotid?
Den nya vilotiden gäller direkt för alla bokningar på resursen, både befintliga och de som görs framöver får automatiskt den angivna vilotiden. Bokningar som redan finns i systemet får den nya vilotiden efter sig, och det påverkar vilka tider som går att boka efter dessa bokningar.


