Innehållsförteckning
Insamling av extra bokningsinformation
Har du inte satt upp ett extra bokningsinformationsfält på en specifik produkt?
Läs mer om du skapar och lägger till fält för extra bokningsinformation här.
Visning av extra bokningsinformation i automatiska meddelanden till kund
Om du har samlat in extra bokningsinformation från kunder som även önskas inkluderas i automatiska meddelanden till kund behövs fältet läggas till i automatiska meddelande.
1. Du som admin går till Inställningar i vänstermenyn > automatiska meddelanden
2. Klicka på Ändra bredvid det meddelande du vill justera.
2. Lägg till det fält av extra bokningsinformation som ska inkluderas i meddelandet.
Vill du läsa mer om hur du skapar och ändrar automatiska meddelanden i sin helhet? Läs mer här.
Insamling av extra bokningsinformation som fylls i av admin som ska skickas till kund
Om du vill sätta upp ett ett fält för extra bokningsinformation som endast är synligt och obligatoriskt för admin att fylla i men sedan vill skicka ut den information till kund gör du såhär:
Gå till produkten > extra bokningsinformation och skapa eller ändra ett fält.
Välj att fältet ska vara synligt endast för admin.
Lägg till fältet av extra bokningsinformation i ditt automatiska meddelande.
Exempel
Exempel
Du får in fakturauppgifter från kund via e-post och vill lägga till uppgifterna i bokningen samt skicka med dem i bokningsbekräftelsen till kunden. I det här fallet kan du använda ett fält för extra bokningsinformation som endast är synligt för admin. På så sätt kan du fylla i uppgifterna i bokningen utan att kunden ser fältet vid bokningstillfället.
Frågor & Svar
Om jag stänger av visningen av ett fält i ett automatiskt meddelande, försvinner då insamlingen av den informationen också?
Om jag stänger av visningen av ett fält i ett automatiskt meddelande, försvinner då insamlingen av den informationen också?
Nej. Insamlingsreglerna (synlig/obligatorisk) som du ställer in under Produkt > Extra bokningsinformation styr om informationen samlas in vid bokning. Visningsreglerna i Automatiska meddelanden styr bara om fältet visas i just det meddelandet till kunden – de två inställningarna påverkar inte varandra.
