Hoppa till huvudinnehåll

Vad är en reservation?

Här går vi igenom vad det innebär när en bokning markeras som "Reserverad" i systemet.

Skrivet av Anton Lindell

Innehållsförteckning
Vad är en reservation


Vad innebär det när en bokning markeras som "Reserverad" i systemet?

När en boknings status markeras som "Reserverad" innebär detta att kunden har påbörjat en bokning men ännu inte betalat den.

Bokningen är som standard reserverad 30 minuter från det att kunden väljer produkten tills dess att kunden slutfört bokningen/betalsteget. Om tiden löper ut utan att betalning genomförts så reserveras inte de tillgängliga platserna längre för kunden. Genomförs betalningen blir reservationen en fullständig bokning.

Under Inställningar (i vänstermenyn) > Bokningar kan du som admin ändra reservationstiden. Läs mer här.


Hitta reservationer

Alla reservationer som gjorts men inte slutförts de senaste 60 dagarna hittar du under Historik > Reservationer.


Bekräfta en reservation

Om ni vill bekräfta en reservation åt en kund av någon anledning gör såhär:

  1. Gå till den reservationen det gäller.

  2. Öppna bokningen och gå till Betalning. Klicka på ”Bekräfta reservationen”. Bokningen kommer då bekräftas och produkterna i bokningen kommer att påverka tillgängligheten.

  3. Saknas kundinformation? Fyll i detta.

  4. Registrera betalning på önskat sätt om bokningen ska betalas direkt. ​

​Hör dina kunder av sig och har problem med att betala? Läs vår checklista vid problem med betalningar här.


Frågor & Svar

Vad händer om kunden inte betalar i tid?

Reservationen släpps automatiskt när reservationstiden har löpt ut, och platsen blir tillgänglig för andra kunder igen.

Fick du svar på din fråga?