Alla samlingarInställningarIntegrationer
Fortnox Verifikat Integration
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Använder du Fortnox bokföringsprogram kan du integrera det till BookSpot för automatiserad överföring av transaktioner från BookSpot till Fortnox. Du kan se integrationen som en bokföringsassistent.

Integrationen kostar 199 kr/månad och avgiften läggs automatiskt på din BookSpot-avgift varje månad efter det att du aktiverat integrationen. Detta är en enkel och smidig koppling som vi tror kommer spara många timmar på administration.

Via integrationen bokförs alla betalningar på bokningar som görs i BookSpot via onlinebetallösningen (både direktbetalningar och betallänkar) samt returer. Dvs inte betalningar som ni tar utanför BookSpot, även om de registreras som en manuell betalning i systemet (kontant, faktura etc.).

Med Fortnox Verifikat kommer betalningarna i BookSpot att registreras som verifikat i Fortnox.

Så kopplar du BookSpot till Fortnox

Steg 1: I BookSpot, gå in på Inställningar > Integrationer > Fortnox Verifikat.

Steg 2: Godkänn villkoren och tryck "Aktivera".

Steg 3: Klicka "Anslut till Fortnox" och logga in på ditt Fortnox-konto.

Steg 4: Klicka "Godkänn behörighet"

Steg 5: Hitta kontonumren för verikikaten i Fortnox genom att klicka "Bokföring" (i vänstermenyn) och sedan "Verifikationer". Det är kontonummrena i kolumnen längst till vänster (se bild).

Steg 6: Tilldela rätt verifikationsserie och matcha rätt försäljningskonton med de i Fortnox.

Kom ihåg att sätta ett startdatum som som smidigt matchar dina bokningar och transaktioner så att inget blir dubbelt bokfört.

Exempel på hur det ser ut när allt är klart

🌟 Nu är integrationen klar och betalningarna kommer överföras till Fortnox från och med det angivna startdatumet! Kontakta supporten om du har frågor eller funderingar.